Energiankulutuksen kohtuullistaminen IoT sensorien avulla

IoT sensorit toimivat apunasi kiinteistön energiankulutuksen kohtuullistamisessa. Ne tekevät energiankulutuksen seuraamisesta sekä kestävästä suunnittelustusta helpompaa ja tarkempaa. inBliss Smart IoT sensorit toimivat synkronissa monipuolisen inBliss järjestelmän kanssa, jolla voidaan ohjata kaikkia olennaisimpia kiinteistön käytön ominaisuuksia.

Mitä inBliss Smart IoT sensorit ovat?

inBliss Smart IoT sensorit keräävät tietoa kiinteistön käytöstä automatisoidusti. 

Läsnäolosensorit antavat tiedon huoneiden, työpisteiden ja -pöytien käytöstä. Riittää, että esimerkiksi astumme ovesta sisään tai istahdamme tuolille. Tieto synkronoituu järjestelmään ja tilojen käyttöaste näkyy halutusti jokaisen puhelimessa kulkevalla inBliss Mobiiliapilla tai selaimessa, halutuilla kiinteistön inBliss Info- ja Ovenpielinäytöillä tai vapaa/varattu -merkkivaloina.

Olosuhdesensorit puolestaan antavat tiedon ulkoisista olosuhteista, jotka vaikuttavat energiatasoon ja kiinteistön suorituskykyyn, kuten lämpötilasta, ilmanpaineesta, kosteudesta sekä halutuista kiinteistön hälytyksistä. Tieto on olennaista kiinteistökehitykselle sekä energiankäytön seurannalle. Dataa voidaan myös esittää infonäytöillä mielenkiintoisena sisältönä esimerkiksi vedenkulutuksen kanssa, mikä myös motivoi kiinteistön käyttäjiä tekemään energiatehokkaampia valintoja.

Energiankulutuksesta kestävää

Kiinteistön energiankulutusta voidaan säädellä ulkoisten olosuhteiden ja kiinteistön käytön mukaan. Automaattinen datan kerääminen niin tilojen käytöstä kuin muista energiankulutukseen vaikuttavista tekijöistä on olennainen apu energiankäytön kestävään ja tehokkaaseen suunnitteluun ja helppoon toteutukseen. Suunnitelmat esimerkiksi kiinteistön tilojen lämmityksestä sekä valojen käytöstä voidaan tehdä tarkkaan tietoon eikä arvailuun perustuen. Poikkeusolot, vuodenajat tai muut energiankulutukseen vaikuttavat tekijät huomataan näppärästi sensoroinnin avulla.

Tilavarausjarjestelma

Etä- ja toimistotyön yhdistämisestä selkämpää

inBliss Smart IoT sensoreiden käyttötarkoitukset on monipuoliset, ja niitä käytetään kiinteistökehityksen lisäksi mm. olennaisena osana tilavarausjärjestelmää. Läsnäolosensorit antavat reaaliaikaista ja tarkkaa tietoa inBliss Space tilavarausjärjestelmälle osoittaen huoneiden, työpisteiden tai minkä tahansa halutun tilan varaustilanteet automatisoidusti. Suunnitteluinsinöörimme auttaa ratkaisemaan parhaan mahdollisen toteutuksen jokaiseen kohteeseen.

Osana käyttäjäystävällistä ja monipuolista tilavarausjärjestelmää sensorit tekevät etä- ja toimistotyön yhdistämisestä selkeämpää ja helpompaa. Kuka tahansa kiinteistön käyttäjä voi siis tarkistaa helposti vaikkapa inBliss Mobiiliapista millainen hulina töissä on tehdessään päätöstä etä- tai toimistopäivästä.

merkkivalo

Monipuoliset käyttötarkoitukset resursseja säästäen

Kätevien pienten apulaisten antamaa dataa voidaan hyödyntää monella muullakin tavalla. inBliss Smart IoT sensorointia on hyödynnetty myös esimerkiksi materiaalin kulutuksen seuraamisessa etäisyyssensoreilla. Näin voidaan saada tietoa vaikkapa käsipaperitelineen täytön tarpeesta, eikä turhia huoltokäyntejä tarvita.

Miksi inBliss

inBliss järjestelmä on täysin kotimainen in-house -kehitetty järjestelmä, joka on kehitetty helppokäyttöisyys edellä. Markkinoiden monipuolisimmat ominaisuudet on yli 10 vuoden tuotekehityksen tulosta asiakkaiden tarpeisiin. Kokonaisratkaisu kattaa inBliss Space vastaa tilojen sekä muiden resurssien varauksista, inBliss Host vierailijoiden hallinnasta ja inBliss Digital Signage hoitaa infonäyttöjen sisällönhallinnan. inBliss Mobiiliapit tekevät järjestelmien ohjaamisesta ja sisäisestä viestinnästä entistäkin näppärämpää. Tarjoamme valmiina monipuoliset integraatiot sekä räätälöitävät ratkaisut asiakkaan tarpeisiin. Järjestelmän lisäksi inBliss tarjontaan kuuluu kaikki tarvittavat laiteratkaisut.

Tutustu markkinoiden laajimman järjestelmän kaikkiin ominaisuuksiin tästä.

Yli puolet Suomen 20 suurimmasta kiinteistönomistajasta on valinnut älykkäät inBliss ratkaisut useisiin kiinteistöihinsä. inBliss järjestelmä- ja näyttöratkaisut ovat käytössä useiden Suomen suurimpien yritysten pääkonttoreissa, yli puolessa pääkaupunkiseudun business parkeista ja monissa moderneissa hisseissä sekä julkisissa kohteissa, kuten kirjastoissa, museoissa ja ostoskeskuksissa.

Ota yhteyttä, niin ehdotamme sopivinta ratkaisua yrityksenne tarpeisiin.

Vastaa